Inštitut za delavske študije objavlja razpis za nove članice in člane programskega odbora

Inštitut za delavske študije je organizacija, ki se ukvarja z izobraževalno in raziskovalno aktivnostjo ter političnim aktivizmom. Predstavlja prostor za razvoj in posredovanje kritične družbene misli, ki ne najde svojega mesta v institucionalnem akademskem okolju. Trenutno ima IDŠ več kot 15 članic in članov, hkrati pa redno sodeluje s številnimi sorodnimi organizacijami iz Slovenije (založba Sophia, Iskra, Bunker …) in tujine (Fundacija Rose Luxemburg, NEM, Centar za društevnu analizu, BG, Centar za radničke študije, ZG …) in s številnimi raziskovalci in raziskovalkami, pedagogi in pedagoginjami, aktivistkami in aktivisti iz domačega in tujega okolja.

Glavne aktivnosti Inštituta so vsakoletni cikel predavanj, Prvomajska šola (večdnevna mednarodna konferenca, ki običajno poteka v zadnjem tednu aprila), bralni študijski seminarji, (enodnevni) simpoziji, prihodnje leto pa tudi politična šola. Spremljajoče aktivnosti obsegajo številne okrogle mize in predstavitve knjig izvirnega in prevodnega družboslovja.

Programski odbor (PO) organizacije snuje in uresničuje vsebinske koncepte ter organizira in promovira prireditve. Zato iščemo članice in člane, ki so se pripravljeni aktivno vključiti v proces dela PO-ja. To pomeni, da bodo imeli čas za sestanke in prireditve v popoldanskih urah (med letom načeloma enkrat tedensko), da bodo sodelovali pri vsebinski pripravi in promociji aktivnosti in da bodo pripravljeni v okviru letnika IDŠ prevzeti vsaj eno samomostojno organizacijsko ali vsebinsko nalogo (tj. eno izmed: organizacija simpozija, panela na simpoziju/konferenci, predavanja, bralnega krožka ali samostojno predavanje oz. prispevek na simpoziju/konferenci).

Zainterasirane za članstvo v PO-ju vabimo, da nam svoje prijave posredujejo na elektronski naslov info@delavske-studije.si najkasneje do 14. junija 2015. Prijava naj vsebuje:

  • predlog koncepta (vsebinska utemeljitev teme skupaj s čim bolj dodelano operacionalizacijo, tj. konkretnimi predlogi sodelujočih) za eno od zgoraj naštetih aktivnosti (cikel predavanj, simpozij, Prvomajska šola) v obsegu ene A4 strani in
  • kratek življenjepis.

Prijavljeni kandidati in kandidatke bodo najkasneje do 21. junija dobili povratno informacijo in morebitno vabilo na razgovor. Izbor za nove člane in članice bo opravljen na podlagi predloženega koncepta in življenjepisa ter razgovora.

Za dodatne informacije nam pišite na info@delavske-studije.si ali pokličite 031 587 666 (Blaž) ali 041 624 038 (Miha).

Comments are closed.